نکات قابل توجه قبل از طراحی آشپزخانه رستوران

قبل از شروع طراحی آشپزخانه رستوران ، باید ابتدا به فکر گردش کار و قطعات ضروری آشپزخانه باشید. زیرا هر ایده ای برای باز کردن یک نوع رستوران نیاز های متفاوتی نیز خواهد داشت.

به عنوان مثال ، یک رستوران با سبک سنتی به ابزار متفاوتی در مقایسه با فست فود احتیاج دارد. در نتیجه باید به فکر تجهیزات مورد نیاز رستوران و چگونگی آمدن غذا سر میز مشتری از آشپزخانه باشید و تمامی موارد لازم را زیر نظر بگیرید.

آشپزخانه ساده رستوران | تهران دیزاین

اصول طراحی آشپزخانه رستوران

صرف نظر از این که شما چه نوع سبک رستورانی دارید ، چندین هدف برای طراحی صحیح و اصولی مطرح می شود که باید به آن ها دقت کرد. این اصول عبارت هستند از:

  • انعطاف پذیری
  • سادگی
  • جریان مواد غذایی و پرسنل
  • سهولت رعایت اصول بهداشتی
  • سهولت نظارت بر کار
  • کارایی فضا

انعطاف پذیری

آشپزخانه رستوران مکانی است که رفت وآمد در آن جا زیاد است ، بنابراین نحوه چینش فضا باید به صورتی با این کار تطبیق داشته باشد. شاید شما منو خود را تغییر دهید و غذا های جدیدی به فهرست پیشنهادی رستوران خود اضافه کرده یا حتی آشپز جدیدی انتخاب کنید که عملکرد متفاوتی با آشپز قبلی دارد.

اگر می خواهید فضایی انعطاف پذیر یا در یک کلام سازگار با نوع کاری که انجام می دهید داشته باشید ، شاید لازم به استفاده از ایستگاه های کاری چند منظوره یا تجهیزات قابل جابه جایی از یک مکان به مکان دیگر باشد.

سادگی

آشپزخانه رستوران | تهران دیزاین سنتر

 

آشپزخانه  رستوران ها فضایی است که در آن به هم ریختگی زیاد پیش می آید و همین آشفتگی فضا می تواند منجر به سردرگمی و بهداشت نامناسب محیط شود که در نهایت عملکرد منفی را برای خدمات غذایی در پی خواهد داشت.

برای این که از حداکثر فضای موجود استفاده کنید ، سعی کنید در طراحی آشپزخانه رستوران سادگی را در اولویت قرار دهید.

به عنوان مثال قرار دادن بخش سرو غذا در نزدیکی آشپزخانه می تواند رفت وآمد را در بخش غذاخوری محدود کند.

در حالی که اگر تجهیزات کوچک را در گوشه و قفسه های غیر ضروری بگذارید ، می توانید از این بخش ها نیز استفاده کنید. علاوه بر این ، انتخاب تجهیزات مناسب آن هم تنها با لوازم جانبی ضروری موجب صرفه جویی در هزینه و فضای در دسترس می شود.

جریان مواد غذایی و پرسنل

درست است که آشپزخانه مکانی شلوغ است ، اما لازم نیست در آن هرج ومرج موج بزند. اگر در طراحی آشپزخانه رستوران جریان مواد غذایی و پرسنل حفظ شود ، آن طراحی اصولی و منطقی خواهد بود که در آن هیچ یک از کارمندان و حتی مواد مورد استفاده در فضا گم نخواهند شد.

به عبارت دیگر ، عملکرد آشپزخانه به شکل یک الگوی دایره ای شکل است. به عنوان مثال محل نگهداری مواد غذایی منجمد و خشک باید در کنار بخش پخت وپز مواد باشد ، اما از آن طرف محل دفع زباله باید از مناطق آماده سازی و پخت غذا جدا باشد.

وعده های غذایی آماده شده باید از یک طرف از آشپزخانه خارج شوند و از آن طرف ظروف کثیف از طرف دیگر به محیط آشپزخانه رستوران بیایند.

رعایت این اصل نه تنها آشپزخانه را تمیز نگه می دارد و سالم بودن غذا را حفظ می کند ، بلکه سردرگمی را در این محیط نیز از بین می برد و در نهایت تضمین کننده سرویس دهی منظم و با ترتیب مشخص خواهد بود.

سهولت رعایت اصول بهداشتی

علاوه بر پخت و پز ، کارمندان رستوران بیشترین زمان را صرف تمیز کردن آشپزخانه می کنند. بنابراین داشتن آشپزخانه رستورانی که برای بهینه سازی رعایت بهداشت طراحی شده ، الزامی است.

یک روش عالی برای تمیز کردن آسان تر آشپزخانه ، نصب چرخ های کوچک زیر میز کار و تجهیزات است ، بنابراین زمانی که می خواهید کف و دیوار ها را تمیز کنید به آسانی جابه جا می شوند.

با این حال مهم ترین نکته در هر رستورانی رعایت اصول و بهداشت مواد غذایی است که هر رستورانی ابتدا باید این اصل را در طراحی آشپزخانه رستوران حفظ کند.

به عنوان مثال در هر بخشی که غذا تهیه می شود باید جایی برای شستن دست ها وجود داشته باشد. البته این بخش شست وشو باید به صورت مداوم تمیز شود و تنها محلی برای نگهداری ظروف کثیف نباشد.

در مورد بخش دفع زباله نیز می توان همین موضوع بالا را بیان کرد. حتما اصولی را که از طرف سازمان بهداشت برای آشپزخانه رستوران ها بیان می شود مطالعه کنید تا مطمئن باشید آشپزخانه شما از نظر بهداشت ایمنی کاملی دارد.

سهولت نظارت بر کار

سرآشپز اصلی در زمینه مدیریت آشپزخانه کار های زیادی برعهده دارد. بررسی غذای نهایی که سر میز مشتری می رود کاملا در حیطه وظایف او قرار می گیرد.

از آن طرف او منو های جدید طراحی می کند ، تجهیزات مورد نیاز را سفارش می دهد ، کیفیت مراحل پخت وپز دیگر آشپز ها را کنترل می کند و علاوه بر این  باید مطمئن شود که تجهیزات به اندازه کافی کارآمد هستند یا خیر.

اگر در طراحی آشپزخانه رستوران ستون های کمی در محل باشد یا همه چیز در دید سرآشپز قرار بگیرد ، قطعا نظارت راحت تر و ارتباط گرفتن افراد در محیط کاری نیز با یکدیگر بهتر خواهد بود.

کارایی فضا

آشپزخانه رستوران | تهران دیزاین

بیشتر رستوران ها حداقل فضای لازم را برای قرار دادن تجهیزات خود در اختیار دارند ، بنابراین باید بدانید چطور با طراحی درست و صحیح تجهیزات را در این فضای محدود به خوبی قرار دهید تا از آن به بهترین نحو ممکن استفاده کنید.

به عنوان مثال وقتی می خواهید آشپزخانه کوچکی در ماشین های سیار فروش غذا درست کنید ، باید تجهیزاتی که خریداری می کنید واقعا لازم و واجب باشد و نحوه چینش و کنار هم قرار دادن این تجهیزات نیز به صورتی باشد که هماهنگ با یکدیگر باشند.

برای آشپزخانه هایی با اندازه استاندارد که فضای کمی در اختیار دارند ، در نظر بگیرید که کدام تجهیزات ضروری هستند. به عنوان مثال ، اگر قرار است فقط چند بار در روز غذا سرخ کنید ، یک سرخ کن آشپزخانه سبک با حجم بالا کافی است و لازم نیست چند سرخ کن تهیه کنید.

البته مراقب باشید که از آن طرف خیلی هم دیگر در خرید تجهیزات و طراحی صرفه جویی نکنید. زیرا اگر آشپزخانه ای تجهیزات لازم را در اختیار نداشته باشد ، قطعا نمی تواند آن طور که باید کار خود را انجام دهد.

منبع: تهران دیزاین سنتر

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد